Kesän kunniaksi kokeilin ohjetta, joka löytyi Kolmen Ajan Rannikko -lehdestä. Lehdessä Prassen -konditorian pitäjä Johanna Uusitalo paljasti muutaman reseptin.

1145480.jpg

Sitrus-juustokakku

Pohja:
1 pkt (175g) Suklaatäyte-keksejä
50 g voita

Täyte:
3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
4 rkl maissitärkkelystä
1 dl sitruunamehua
½ dl sitruslikööriä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 kpl (10 g) liivatelehtiä

Kiille:
300 g appelsiinimehua
3 kpl liivatelehtiä

Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Leikkaa leirinpaperista pyöreä pala irtopohjavuoan
(24-26cm) pohjalle. Painele keksiseos pohjalle ja laita kylmiöön täytteen valmistamisen ajaksi.
  Liota liivatelehtiä n. 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Pane kattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna samalla sekoittaen kunnes kiisseli muuttuu paksuksi.
  Purista liivatelehdet kuivaksi ja liota kuumaan kiisseliin. Sekoita jäähtyneen kiisseliin joukkoon tuorejuusto, likööri ja kermavaahto vaahdotettuna. Kaada pohjalle ja anna hyytyä 3-4 tuntia.
  Liota kiilteen liivatelehdet ja sulata kiehuvaan mehutilkkaan. Lisää loppu mehu ja kaada seos kakulle.
  Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi limetillä ja ananaskirsikoilla.


Omia huomautuksia:
Maissitärkkelys unohtui ostaa, joten käytin perunajauhoja. Onnistuu hyvin. Kiisselin kuumennuksen kanssa kannattaa olla tarkkana, palaa helposti pohjaan, jos on liian kuuma levy.