Äitienpäiväksi tein aprikoositorttua. Mutkia matkaa tulee tietenkin aina, tällä kertaa saa syyttää omaa hajamielisyyttä.

1145352.jpg

Pohja:
200g Marie-keksejä
Sulatetun margariinin määrä ei ole muistissa, mutta eiköhän se ollut jotain 100g luokkaa

Täyte:
5dl kermaa
3 dl aprikoosimarmeladia
½ dl sokeria
100-150g valkosuklaata sulatettuna
6 tl liivatejauhetta
kiehuvaa vettä

Pinta:
2 dl aprikoosisosetta
2½ dl appelsiinimehua
liivatejauhetta

Ruusu marsipaanista, pursotettua kermaa reunoille.


Murskaa keksit ja sekoita rasva joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele seos päälle. Laita jääkaappiin.
Vatkaa kerma. Lisää vaadotetun kerman joukkoon marmeladi, sokeri ja sulkaa, sekoita. Kiehauta vesi ja sekoita liivatejauhe joukkoon. Sekoita liivateseos kema-marmeladiseokseen. Levitä seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Pinna teko meni siis ihan pipariksi. Tyhmänä kun en tajunnut laittavani  siihen liivatejauhetta, vaikka tarkoitus oli laittaa hyytelösokeria. Kyllä siinä ehtikin jo miettiä mikä meni vikaan. Ennen kuin tajusin virheen olin kuintenkin jo ehtinyt laittaa mössön jähmettymään kelmulla päällystetylle lautaselle enkä jaksanut levittää sitä enää kakun päälle. Sehän olisi kyllä siihen jähmettynyt. Kumosin pinnan kakun päälle sen jähmetyttyä.

Marsipaaniruusu on tehty Marien ohjeiden avustuksella.