1145425.jpg

Alkuperäinen resepti on Aurinkoinen aprikoositorttu, joka löytyy Yhteishyvä-lehden (4/07) Ruoka maailma liitteestä.
Oma vuoka oli kuitenkin isompi, joten täytettä ja pinnan hyytelöä piti saada enemmän. Eikä aprikoosejakaan ollut, joten ne korvattiin persikoilla.

Persikkatorttu

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte:
10 liivatelehteä
200g sitruunatuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunamehua
4dl kuohukermaa
n. ½ dl säilykelientä

Pinnalle:
n. 400g säilykepersikoita
yhteensä 4dl persikoiden lientä ja vettä
2 dl hyytelösokeria

Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit, ja sekoita sulatettu rasva muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vanilliinisokerilla. Kiehauta noin ½ dl säilykehedelmien lientä ja liota siihen puristetut liivatelehdet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä hyytymään jääkaappiin. Valuta säilykehedelmät ja ota liemi talteen. Asettele persikat hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaan liemi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaan liemeen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan persikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoka varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.

Itsellä tuo pinnan hyytelö jäi vähän epämääräiseksi. En tiedä olisiko auttanut, jos hyytelöä oli kiehauttanut pitempään niin se oli kirkastunut.